Çalışan Mutluluğu Her Geçen Gün Önem Kazanıyor….

 

Günümüzde mutluluk her geçen gün önem kazanıyor. Örneğin Çin ile Hindistan arasında bulunan ve Himalayalar’daki son Budist ülke olan Bhutan’ın kralı, ekonomik gelişmeyi sağlamanın en iyi yolunun, ülkedeki ortalama yurtiçi üretimden ziyade ortalama yurtiçi mutluluğu arttırmak olduğuna karar vermiş. Bhutan’da mutluluğa verilen bu önem, topluma birçok yarar sağlamış. Ülkedeki nüfusun çoğunluğu, sadece kendini geçindirebilen, zengin olmayan çiftçiler olmasına rağmen, bu insanlar, ihtiyaç duydukları her şeyi kapsayan sağlık sigortasına sahipler ve çevrelerinin ve kırsal ekonomilerinin sağlık şartlarını ya da güzelliğini bozacak herhangi bir yatırımdan kazanacakları parayı reddetmektedirler.

Y Kuşağını yönetmenin ve elde tutmanın zorluğu, ağır rekabet ortamı ve ekonomik krizler nedeni ile yeni eleman alımı her zamankinden daha zorlaştı. Çok masraflı ve beklenen performansa ulaşmak da uzun zaman alıyor. Günümüzde şirketler hedeflerine ancak işlerine gönülden bağlı ve yüksek performans gösteren çalışanlarla ulaşabilir. Bağlılık ve yüksek performans ancak mutlu çalışanlarla mümkün olabilir. Çalışanların mutlu ve huzurlu bir ortamda çalışmasını sağlamayı amaçlayan örgütler, bu amacını gerçekleştirebilmek için günlük operasyon yükü altında yeterli zamana sahip olamayabiliyor.Bu nedenle “Mutluluk Yönetimi” konusunda yol almaya başlayan firma sayısı her geçen gün artıyor.

Roberto Bravo çalışan mutluluğu konusuna önem veren ve bu konuda yol almaya başlayan firmalardan biri. 1948 yılında kurulan ve 3 kuşaktır devam eden altın ve mücevher markası Roberto Bravo’nun Türkiye ve Rusya operasyonları için Mutluluk Yönetimi projesine Mart ayında benim danışmanlığımda başladık ve hem Türkiye hem de Rusya için tüm İnsan Kaynakları fonksiyonlarını “Çalışan Mutluluğu” merkezli olacak şekilde yeniden şekillendiriyoruz.

Çalışan mutluluğu konusuna önem veren ve bu konuya odaklı çalışmalar yapan firmaların artması dileğiyle….

 

 

 

Yorum Ekle